Showing all 6 results

CV Haarden

DDG Pio Hydro

Vermogen    3 tot 15 kW
Brandstof    Hout

CV Haarden

Hoxter Ecka

Vermogen    8 tot 17 kW
Brandstof    Hout
Vermogen    14 kW
Brandstof    Hout

CV Haarden

Modernline Mirella

Vermogen    10 kW
Brandstof    Hout

CV Haarden

Modernline Titanus

Vermogen    14 kW
Brandstof    Hout

CV Haarden

Walltherm Vajolet

Vermogen    14 kW
Brandstof    Elektrisch

CV-haard en hoe werkt het

CV-haard is een kachel die u kunt koppelen met uw CV-installatie. Dit is een andere manier van het verwarmen van uw woning. En deze manier van verwarmen komt steeds meer in trek bij de nieuwbouwwoningen

 

alternatief voor de CV-ketel is de cv-haard

is een cv-haard te verkiezen boven de normale cv-ketel?  De reden is vaak dat we de kosten willen drukken en dat we onafhankelijk willen zijn bij het verwarmen van onze woning.We beperken ons in dit kenniscentrum item tot de sfeervarianten van de kachels en haarden. Over pelletketels en (stuk)hout CV-haarden is ook van alles te melden maar deze plaatst u normaliter niet in een woonruimte.Om te weten te komen waarvoor u de haard of kachel wilt gebruiken, moet u natuurlijk weten welke mogelijkheden er zijn. Zo wordt een normale haard of kachel vaak niet alleen gebruikt voor verwarming maar ook voor de sfeer. Wellicht wilt u in de winter wel het hele huis of chalet verwarmen met de nieuwe haard of kachel en werkt deze daarom voor u puur functioneel.

 

Hoe werkt een haard of kachel in combinatie met een CV-haard

Om bij het begin te beginnen wordt de kachel aangesloten op de aanvoer en retourleiding van het CV-Systeem. Koud water wordt aangevoerd en waneer de kachel gestookt wordt en de juiste temperatuur bereikt heeft, zal een pomp (bij inbouwhaard extern en bij een pelletkachel in de behuizing al aanwezig) het water langs/door een warmtewisselaar leiden. Het verwarmde water wordt vervolgens het CV-Systeem doorgepompt waardoor de radiatoren en/of vloerverwarming verwarmt wordt. Wanneer de warmtevraag minder is dan de aangeboden warmte (u wilt voor de sfeer lekker door blijven stoken) zal bij een CV-Haard warm water geloosd worden en koud water worden toegevoerd. Een pellet-CV kachel zal gewoon uitschakelen of op een heel lage standby stand gaan draaien.

Voordelen cv-haard

Wilt u meer profijt hebben van een CV-haard of kachel dan is het raadzaam om er een buffervat bij aan te schaffen. Deze kan bijvoorbeeld op zolder of in een schuur geplaatst worden. Het vergt natuurlijk wel extra aanlegwerk maar het rendement van uw systeem wordt wel meteen veel hoger. Wanneer u gaat werken met een buffervat met meerdere spiralen wordt het teveel aan warmte daarin opgeslagen. Dus er is geen afstort nodig wat verloren energie (en water) is. Daarbij maakt het buffervat het mogelijk dat de kachel ook het tapwater (bijvoorbeeld om te douchen) verwarmt. Doordat u met verschillende spiralen werkt, is de CV-ketel (en eventueel zonnecollectoren) ook aan te sluiten. Wanneer de warmtevraag dan hoger is dan het aanbod (bv wanneer het hele gezin gaat douchen) schakelt de CV-ketel bij. Daarbij stookt u de haard niet in de zomer en dan is het ook wel fijn om toch over warm water te kunnen beschikken. Bij aansluiting van de eerder genoemde zonnecollectoren kunnen die in de zomermaanden voor al een voorverwarming van het tapwater zorgen. Met zo een complete installatie komt het 'off the grid' wonen al een stuk dichterbij.